Dénia een geliefde badplaats


Dénia is een geliefde badplaats en een van de aantrekkelijkste vakantiebestemmingen aan de Costa Blanca. U vindt er niet alleen prachtige stranden waar de Costa Blanca om geroemd wordt, maar ook onder meer een historisch centrum, een levendige vissershaven en meerdere jachthavens, moderne winkelstraten, vele restaurants en restaurantjes, cafe's, bars en terrasjes. Als u op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie met een verblijf in een fijne woning middenin een ontzettend gezellig en aan de toerist veel biedende badplaats, dan bent u bij Casa Elisabeth aan het juiste adres. 


Het historische centrum van Dénia, dat grenst aan de moderne winkelstraten, is een fascinerende mix van moderne architectuur, oude wijken, elegante gebouwen, vissershuisjes, kleurrijke straten en steegjes die je terug in het verleden brengen. De Casco Antiguo (oude stad) bestaat uit enkele straten aan de voet van het kasteel van Dénia.

Dénia ligt tussen de steden Valencia en Alicante. Vanaf beide steden met de auto een uurtje rijden. Dit houdt eveneens in dat u, indien u per vliegtuig reist, zowel op Alicante als op Valencia kunt vliegen.
De omgeving leent zich prima voor het maken van leuke en mooie uitstapjes, zoals onder meer de mooie Jalon Vallei, Benidorm, Altea en verder weg Valencia.  

Dénia biedt jong en oud door de vele mogelijkheden gegarandeerd een magnifieke vakantie. Een vakantie waarvan u mede door de gezellige en compleet uitgeruste stadswoning Casa Elisabeth erg zult genieten!

 

Dénia.....historie en heden in één

Op de achtergrond het gemeentehuis 

Het kasteel, tevens de trots van Denia 

Een van de vele mooie plekjes in de oude stad

De Calle Loreto, het restaurantstraatje
vlakbij Casa Elisabeth

Een fraai parkje middenin de stad 

De binnenstad, altijd gezellig druk

Denia heeft restaurants in overvloed

De R.K. kerk genoemd naar de Nuestra Senora de la Asunsion

Een van de jachthavens

De winkelstraat bij uitstek: de Calle del Marques de Campo

De vissershaven. Op de achtergrond de snelboot naar de Balearen.

Jaarlijks vieren de Spanjaarden tal van feesten waarbij optochten nooit  ontbreken

Zicht vanaf de heuvel bij het kasteel van Denia

Vele modezaken stallen hun waar op straat uit

Een van de kleinere markten in het centrum

De vele stranden van Denia